(11 januari) I helgen avslutas jubileumsupplagan av internationella ”Ballmaster” i Helsingfors. Det är för övrigt den 50:e upplagan av denna internationella stortävling som hade premiär 1971 då svenske Josef Wiener från BK Viking i Stockholm stod som slutsegrare.

Drygt 700 spelare kommer till start i 36-banorshallen Tali, hela den finländska och svenska eliten är på plats liksom toppspelare från Norge, Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore och därtill många namnkunniga USA-proffs med Walter Ray Williams Jr, Marshall Kent och Parker Bohn i spetsen. Och med tanke på att det är tävling nummer 50 har arrangörerna lagt en oljeprofil på 50 fot och den inbjuder verkligen till höga resultat där det kommer att krävas kring 1375 poäng på de sex kvalserierna för att bli bland de 60 som går vidare och får spela om förstapriset på 25 000 euro.

Kvalet går vidare på lördagen, finalspelet inleds lördag kväll och avslutas söndag med en i finsk TV direktsänd final. You tube sänder live, knappa in på arrangörernas hemsida (engelska) där det finns resultat och länk till livestream, här är adressen: http://bowling.fi/en/ballmaster-en/