Tre spelare som ganska säkert ser fram emot vårpremiären.
Fr.v: Pelle Karlsson (Bjuv),
Kenth Lagerbjelke (Perstorp) och
Göran Olsson (Åstorp). Bilden tagen i samband
med Mästarmötet
i maj 2019. (Foto: Håkan Andersson)

 

(2 januari) Efter ett lite drygt tre veckor långt uppehåll är det nu åter dags för seriespel med Alliansen Ringen. Och nu handlar det om premiär för vårsäsongen. Halvvägs i de sex divisionerna konstateras att det väntar en mycket intressant fortsättning av seriespelet för de 74 lagen, både i topp och kring nedflyttningsstreck. Vilka lag avancerar en serie, vilka åker ut?

Starten för vårsäsongen 2020 innebär också att det ”vänder” i seriespelet, det blir således en repris på premiäromgången i augusti 2019 med den skillnaden att det lag som då hade hemmamatch nu spelar borta.

Vid seriepremiären i division 1 i höstas överraskade Ängelholm-3 som nykomling med att besegra Åstorp-1 (11-9) på bortabanor, då förlorade en annan ”nykomling” i Hässleholm-1 debutmatchen i Bjuv med samma siffror. Två lite oväntade resultat i en annars ganska favoritbetonad första omgång där för övrigt Ängelholm-3 var enda bortalag som vann sin match.

Nu stundar en vårsäsong med fortsatt kamp i division-1 om de tre platser som betyder spel i ”Mästarmötet” i början av maj 2020 och det kommer att bli avgörande matcher i nära nog varje serieomgång kring nedre ”strecket”, där två lag måste lämna högsta serien.

På väg tillbaka till ”ettan” är Landskrona-1, enda lag i Alliansen som inte förlorat någon enda poäng under hösten. Efter 11 segrar pekar det spikrakt mot en ”comeback” i division 1. Men vilket lag tar en viktiga andraplatsen? Bjäre-1, som var nära senast eller Höganäs-1 som åkte ur tillsammans med Landskorna-1? Fortsättning följer! Övriga verkar nämligen redan avhängda i ”halvtid”…

Så här spelas vårpremiären i de två högsta serierna (inom parentes resultat i höstmatchen):

Division 1 – 7 januari: Höör-Helsingborg (7-13), Örkelljunga-Ängelholm 1 (6-14), 8 januari: Svalöv-Tyringe (4-16), 9 januari: Hässleholm-Bjuv (9-11), Klippan-Eslöv (5-15), 10 januari: Ängelholm 3-Åstorp (11-9).

Division 2 – 7 januari: Höör 2-Landskrona 1 (4-16), Tyringe 2-Ängelholm 7 (6-14), Landskrona 2-Bjuv 2 (7-13), 8 januari: Svalöv 2-Åstorp 2 (14-6), Höganäs 2-Bjäre 1 (7-13) samt Eslöv 3-Höganäs 1 (10-10).