(6 september) Med två segrar och båda mot nykomlingarna i division-1 är Eslöv-1 ett av fyra lag som inte tappat poäng i serieupptakten. Efter en säker vinst i premiären hemma mot Klippan-1 vann Eslöv också fredagens bortamöte mot Ängelholm-3 som förra veckan besegrade Åstorp på bortabanor.

Nu såg det halvvägs in i matchen ut att bli en ny seger för Ängelholm-3 som hade ledningen med 4-1 och 6-4. Men därefter är det gästerna från Eslöv som dominerar och gör två gånger 5-0 till seger med 14-6 (5695-5279), detta efter bra spel av främst Göran Ekstrand 823 och Gert-Inge Hansson 779 medan Ängelholm-3 hade sin bäste spelare i Anders Lund med 757 poäng.

Från den andra omgången noteras att regerande seriemästarna Perstorp-1 vann hemma mot Bjuv-1 (12-8) , vidare att Helsingborg-1 tog andra raka efter klara 14-6 i Örkelljunga och att Ängelholm-1, som nu leder serien, fick en oväntad lätt match i Svalöv med seger 16-4 samt att nykomlingen Klippan -1 tog en poäng efter 10-10 hemma mot Tyringe-1.

I nästa serieomgång blir matchen Hässleholm-1 mot Perstorp-1 i Turbanhallen torsdag 12 september kl 11.10 ett möte mellan två seriesegrare från senaste säsongen, Hässleholm i Göingeserien och Perstorp i Alliansen Ringens högsta division.