(28 maj) Den 10-21 juni avgörs EM för herrar i 52-banorshallen Dream Bowl Palace i München och dit åker förbundskaptenen Patrick Backe med ett lag bestående av både rutinerade spelare och spelare som gör debut på seniornivå. Ett Europamästerskap som i år samlar 187 deltagare från 33 nationer.

Fyra av de sex spelarna kommer från Team Pergamon i Partille och de var alla med den gångna helgen i Nyköping och spelade hem SM-titeln för 8-mannalag, klubbens trettonde räknat från 2003. De fyra är Martin Larsen och Mattias Wettergren samt debutanterna Adam Andersson och Mattias Olsson. Laget kompletteras av 19-årige William Svensson från BK Kaskad, Norrköping (bilden), som gör debut på seniornivå, samt Pontus Andersson från Team Clan i Nässjö.

De sex svenska EM-spelarna finns för övrigt på en ”reklamvideo” på länken: https://www.youtube.com/watch?v=DNR92nbCLtk