(21 maj) Nu har förbundskaptenen Robert Andersson tagit ut de sex tjejer som ska representera Sverige när det spelas upp till dam-VM den 22-30 augusti och som avgörs i 60-banorshallen South Point Bowling Plaza i Las Vegas, USA.

Och fyra av dem är från skånska klubbar och alla fyra spelar för Spader Dam i Helsingborg som så sent som den gångna helgen spelade hem ”guldet” i lag-SM efter finalseger mot BK Eva från Stockholm.

Debut i seniorlandslaget gör 22-åriga Anna Andersson (Spader Dam) och hon får sällskap av klubbkamraterna Jenny Wegner (25 år) och Cajsa Wegner (21 år) samt av 27-åriga Sandra Andersson (bilden). För Sandra handlar det om comeback i landslaget där hon för övrigt debuterade redan för nio år sedan. Det svenska laget innehåller ytterligare en debutant i 29-åriga Josefin Hermansson (Team X-Calibur) och till Las Vegas åker också hennes klubbkamrat Josefin Persson-Planefors (28 år) och även för hennes del handlar det om en comeback.

Senast det blev en svensk medalj i VM var 2009 genom Helen Johnsson (Spader Dam) som tog andraplatsen i All-Event och via brons i 5-mannalag och även då avgjordes mästerskapet i Las Vegas. 60-banorshallen kommer för övrigt att stå för ännu ett VM då seniorernas mästerskap avgörs veckan efter den 2-10 september.

FOTNOT: Swebowl har på sin hemsida lagt ut en video med de sex landslagstjejerna, kolla den på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=nqfwOhBcOD0