(15 mars) Fyra omgångar återstår, tre lag gör upp om två uppflyttningsplatser till ”ettan”!

Det handlar om toppstriden i Alliansens division 2-serie som nu går in i ett helt avgörande skede. Två av de lag som förra säsongen spelade i högsta serien är på gång, utmanas av en klubb som inte spelat på den nivån på sju säsonger.

Bjäre-1 leder på samma poäng som tvåan Klippan-1, Ängelholm-3 skuggar två poäng bakom och med den bästa kvoten, allt medan övriga lag är utan chans att blanda sig i tätstriden. Och så här ser det resterande matchprogrammet ut för topptrion där inga inbördes matcher mellan de tre lagen återstår:

Bjäre-1 (31 poäng och +98 i kvot)) var uppe i division-1 2012-13, då blev det bara en säsong. Nu återstår matcher mot Landskrona-2 (hemma), Höganäs-2 (borta), Eslöv-2 (borta) och Klippan-2 (hemma), två av lagen ligger i dag på nedflyttningsplats. Bjäre-1 har det på papperet klart lättaste programmet.

Klippan-1 (31 poäng och +89 i kvot) är ett lag som ofta varit uppe och ”vänt” i division-1, spelade där senast 2017-2018 men åkte ur tillsammans med Ängelholm-3. Som bäst har Klippan-1 en sjätteplacering 2016-2017 i högsta serien. Återstår matcher mot Åstorp-2 (borta), Svalöv-2 (hemma), Ängelholm-7 (borta) och Tyringe-2 (hemma).

Ängelholm-3 (29 poäng och +110 i kvot) åkte tillsammans med Klippan-1 ur division-1 förra säsongen, måste plocka in två poäng på Bjäre-1 eller Klippan-1 för att få chansen till ”comeback”. Bättrade på kvoten efter 19-1 hemma mot Eslöv-2. Kvar att spela matcher mot Klippan-2 (borta), Åstorp-2 (hemma), Svalöv-2 (borta) och Ängelholm-7 (hemma).

Bilden: Lars Pettersson och Anders Lund i Ängelholm-3 har chans till comeback i högsta serien. (Foto: Håkan Andersson)