Höganäsveteranerna har i alla år varit ett stabilt och bra division 1-lag. Men den
här säsongen
har det gått tungt, nu riskerar laget att åka ur högsta serien.
(Foto: Håkan Andersson
)

 

(13 mars) Med fyra-fem matcher kvar är det långt i från avgjort vilka två lag som får lämna Alliansens högsta serie. Faktum är att hälften av seriens lag är mer eller mindre inblandade.

Inför det avgörande som komma skall har Höganäs-1 försatt sig i en prekär situation, ett lag som de senaste tio säsongerna hört till de mer stabila med femteplatser 2013-2014 och 2015-2016 och förra säsongen gav det en sjätteplats. Så här långt har Höganäs-1 skrapat i hop 9 poäng, det är idag fem poäng upp till en plats över nedflyttningsstrecket och säkrat nytt kontrakt. Och fyra matcher återstår…

Några poäng blev det inte för Höganäs-1 i onsdagens bortamatch mot Eslöv där hemmalaget kunde vinna ganska lätt med 13-7 (5565-5181) och för Höganäs-1 återstår nu matcher mot Åstorp (hemma), Höör (borta), Helsingborg (hemma) och Örkelljunga (borta). Och vad värre är för Höganäsveteranerna är att klubbens andralag ligger sist i division-2 och riskerar åka ut!

Landskrona-1, som vann högsta serien 2012-2013, är laget som just nu gör Höganäs-1 sällskap under ”strecket”. Ett lag som genom alla år tillhört de bättre i serien, oerhört stabila i sin hemmahall. Men den här säsongen har det gått tungt, onsdagens bortamatch mot topplaget Bjuv gav inga nya poäng, där vann hemmalaget med 16-4 (5892-5538).

Tolv poäng är vad Landskrona-1 hittills spelat in, nu återstår matcherna Eslöv (hemma), Åstorp (borta), Höör (hemma) och Helsingborg (borta). Det är två poäng upp till Örkelljunga-1 och Helsingborg-1, tre till Svalöv-1 och Höör-1. Och notera att de lag som är indragna i ”streckstriden” alla i stort sett möter varandra under de sista omgångarna i mars-april. Det kan inte bli mer dramatiskt än så här…

För övriga lag kring ”strecket” ser restprogrammet ut som följer:
Höör (15 poäng): Åstorp (hemma), Helsingborg (borta), Höganäs (hemma), Landskrona (borta), Perstorp (hemma).
Svalöv (15 poäng): Ängelholm-1 (borta), Tyringe (hemma), Bjuv (borta), Eslöv (hemma), Åstorp (borta).
Helsingborg (14 poäng): Åstorp (borta), Höör (hemma), Örkelljunga (borta), Höganäs (borta), Landskrona (hemma).
Örkelljunga (14 poäng): Ängelholm-1 (borta), Helsingborg (hemma), Tyringe (borta) samt Höganäs (hemma).