(7 mars) Med tre raka segrar har Helsingborg-1 lämnat en plats under nedflyttningsstrecket och tagit sig upp på för tillfället säker mark i Alliansens division 1-serie. Och nu har Helsingborgarna tydligen hittat det spel som krävs för att säkra nytt kontrakt, det gav torsdagens hemmamatch mot Eslöv-1 klart besked om.

Efter ledning hela vägen skrevs segersiffrorna till 15-5 (6074-5609) och efter serierna 3-2, 5-0, 3-2 och 4-1, vilket innebar säsongens bästa lagresultat för Helsingborg-1. Allt medan Eslöv-1 har det fortsatt svårt på bortabanor, laget har den här säsongen bara vunnit en match så här långt (Ängelholm-1) utanför egna Karlsrohallen.

Bakom segern i Olympiahallen låg främst trion Mats Persson 875, Reidulf Nilsen 865 och Lennart Olsson 821 poäng medan gästande Eslöv hade sina bästa spelare i Göran Ekstrand 817 och Jonny Johansson 760 poäng.

Bilden: Helsingsborgstrion Kjell-Åke Nåbäck, Love Sjöström och Bengt Persson har siktet inställt på nytt kontrakt. (Foto: Håkan Andersson)