(5 mars) Perstorp-1 är i fortsatt ledning av Alliansens division 1-serie sedan man på tisdagen besegrat gästande Ängelholm-1 med 14-6 (5595-5354) efter att ha vänt underläge 2-3 och efter full utdelning på 5-0 i andra serien. I den senare vann för övrigt Perstorp tre av de fyra matcherna med mindre än nio poäng totalt och hade därefter avgjort efter tre via ledning 11-4.

Inga höga siffror i matchen, bäst var Kalle Måbrink i Ängelholm-1 med 767 poäng medan Perstorp hade sina bästa spelare i Ronny Andersson 754 och Tomas Karlsson 741 poäng. Därmed är Perstorp-1 fortsatt etta i serien, nu med fyra poäng till Åstorp-1. De senares match borta mot Höör-1 på tisdagen blev inställd och ska spelas den 26 mars, detta på grund av att Höör saknade mer än halva förstalaget och med match i veckan även för lag-2 fanns inga spelare att tillgå varför lagledningarna kom överens om att skjuta på matchen.

I Båstad och X-Bowl var det tidig seriefinal på tisdagen i division-2 där ettan Bjäre-1 tog emot tvåan Ängelholm-3 och där passade hemmalaget på att göra säsongens bästa lagresultat när man vann med 11-9 (5624-5371) med Lars Larsson som etta på 789 poäng. Laget stärkte därmed sin position i täten, Bjäre-1 är nu tre poäng före Ängelholm-3 och Klippan-1. De senare har att möta Eslöv-2 borta på onsdagen och poäng där betyder att laget går upp som ny tvåa och kampen om de två uppflyttningsplatserna till högsta divisionen går vidare.

Fotnot: Klippan-1 vann onsdagens bortamatch mot Eslöv-3 med 10-9 (5225-5170) sedan man vänt underläge 6-9 inför sista serien och det innebar att Klippan-1 är ny tvåa i division 2-serien, en poäng bakom ledande Bjäre-1. Bäst i matchen i Eslöv var Göran Olsson, Klippan-1 med 746 poäng.