I höstas flyttade Carl-Axel ”Acke” Lindqvist bopålarna från Hörby
till Båstad
och för spel i Bjäreseniorerna. Nu leder laget serien och är
på väg mot
division-1. (Foto: Håkan Andersson)

 

(3 mars) Sex matcher kvar för varje lag, 12 poäng att spela om! Under mars-april kommer ett avgörande i seriespelet, i både topp och botten. Vilket lag vinner serien? Vilka lag måste kliva ner en division? Och när allt är klart sista veckan i april och det görs bokslut för säsongen 2018-2019 har det spelats inte mindre 720 seriematcher, från högsta divisionen ner till division-6.

Nu är det ”kamp” kring alla strecken, om en placering för att gå upp en serie, för att undvika nedflyttning.

Och i skrivande stund är det blott ett lag som säkrat avancemang, nämligen Tyringe-3. Laget vann som nykomling division-6 förra säsongen, leder nu ”femman” och har så pass betryggande marginal att en av de två uppflyttningsplatserna redan är säkrad. Men i övriga fem serier är det långt i från avgjort.

De sista två månaderna kommer att ge besked om Eslöv-3 kommer att ta sin fjärde raka serieseger! Laget debuterade (som Eslöv-6) säsongen 2015-2016 och vann division-6, vann därefter division 5 (2016-2017) och division 4 (2017-2018). Nu leder laget division 3-serien i en synnerligen jämn topp med fyra lag inom tre poäng.

Och så är frågan om Bjäreseniorerna åter kommer att ta plats i ”elitdivisionen”? Senast det begav sig var 2011-2012, men det blev bara en säsong varefter man åkte ut tillsammans med Svalöv-1. Men nu är man på gång igen, leder ”tvåan”, en poäng före Ängelholm-3 och Klippan-1, de två lag som åkte ur högsta serien förra säsongen. Och det pratas redan om ”seriefinalen” när tvåan Ängelholm-3 kommer till Båstad den 5 mars.

Toppstriden är alltid intressant och i alla divisionerna! Alla lag vill vinna, alla lag vill sätta upp det speciella inramade diplomet på väggen och ta en inteckning i vandringsprisen, vilket tillfaller seriesegrarna som ett bevis för att laget varit bäst. Men även kampen kring nedflyttningsstrecket engagerar, kring vilka två lag från ettan till femman som får kliva ner och börja om. I division-1 är det två lag som på intet sätt ens varit nära att åka ur tidigare som är i behov av fler poäng, nämligen Landskrona-1 och Höganäs-1. Av tradition brukar det nämligen vara de två  nykomlingarna i högsta serien som får kliva av direkt…

Och på tal om ”nedflyttning” så är det just nu Klippan som har  flest lag under eller strax över nedflyttningsstrecket, nämligen fyra, Örkelljunga har tre liksom Landskrona. Men det återstår ju två månaders spel och sex matcher. Och med tolv poäng att spela in kommer garanterat mycket att hända.

Men visst håller väl Perstorp-1 undan till klubbens allra första serieseger i högsta divisionen…