(10 februari) 15 gånger har Eslöv och Höör mötts de senaste åtta säsongerna i det mellanskånska division 1-derbyt. Nu är det dags igen, nu i Eslöv (bilden) och med hemmalaget som favorit till segern.

Men det är Höör som leder i tabellen över inbördes möten sedan 2011, då med åtta segrar mot fem för Eslöv medan två derbyn slutat oavgjort 10-10. Senaste mötet i Hörbyhallen i höstas vann Höör med 13-7 och genomgående har det varit hemmalaget som triumferat. De tre senaste matcherna i Eslöv har för övrigt slutat med klar hemmaseger medan Höör inte förlorat hemma sedan hösten 2013 i Lucky Bowl.

Nu kommer vare sig Eslöv eller Höör att ha med tätstriden i division 1-serien att göra den här säsongen. Eslöv är fyra men sju poäng efter Åstorp, Höör intar sjundeplatsen men är bara en poäng efter Eslöv. Och rent formmässigt är det två lag som båda förlorade i senaste omgången som möts, Eslöv föll borta mot Åstorp medan Höör förlorade hemma mot Bjuv.

Onsdag den 13 februari med start 11.15 är det derbydags i Karlsro-Bowling.