Baltiska Bowlinghallen i Malmö blir skådeplats för årets lag-SM, tre dagars spel med idel
elitspelare och allt direktsänds. (Foto: Håkan Andersson)

 

(10 maj) Sveriges bästa bowlinglag på herr- och damsidan kommer att koras i Baltiska Hallen i Malmö i helgen 10-12 maj. Då handlar det nämligen om slutspel i lag-SM för 8-mannalag, tre dagars spel med idel elitspelare på banorna. Det är de fyra bästa lagen i säsongens elitserier som gör upp om titlarna. Och allt kan ses i datorn via live-sändningar, fredag, lördag och söndag.

På herrsidan är Team Pergamon från Partille regerande mästare, en klubb som dominerat svensk bowling i många år. Klubben vann sitt första lag-SM i  Västerås 2003 och sedan dess är det bara fyra klubbar som på 14 år lyckats spräcka deras segerrad, nämligen Sundbyberg (2010), Full House (2011), Stureby (2012) och Team Clan (2016). I årets finalspel har Team Pergamon, i egenskap av seriesegrare, valt att möta BK Jösse från Arvika i semifinalen medan IS Göta, Helsingborg ska ta sig an Team Clan från Nässjö. Och det avgörs i bäst av tre matcher.

På damsidan har Spader Dam från Helsingborg dominerat i många år, allt sedan laget vann sin första SM-titel 1977 har klubben totalt 14 uppsättningar ”guld”, har vunnit de senaste två åren och båda gångerna över Team X-Calibur från Partille. I semifinalen ställs Spader Dam mot BK Eva, Stockholm medan Team X-Calibur ska möta BK Högland från Nässjö.

Det stundar tre dagars bowling av absolut högsta klass i Baltiska Hallen, har du inte möjlighet att vara där så sänds allt live via fyra kameror på följande länk:
http://www.swebowl.se/tavlingar/svenskamasterskap/8-MannaSM-slutspel2018/