Efter 59:ans kvaltriumfer i helgen bjuds det på elitseriebowling nästa säsong i Hässleholm.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(6 maj) BK 59:an i Hässleholm är att gratulera! Nästa säsong spelas det nämligen elitseriebowling i Turbanhallen i Hässleholm.

I helgen avslutades kvalspelet där fyra platser i herrarnas elitserie stod på spel, 59:an inledde på lördagen i RC-Bowlarena i Jönköping med att besegra Sundbybergs IK efter 10-10 och 13-2 (Anton Borg 816 på tre serier) och det blev även seger i en helt avgörande match på söndagen mot BK Full House från Ängelholm, detta efter två skiljserier sedan lagen vunnit vars en match. 59:an vann första med 13-7, Full House andra matchen med 14-6 varefter 59:an vann med 8-2 i avgörandets två serier. De båda lagen möttes för övrigt  också i elitseriekvalet i fjol, då med Full House som segrare.

För BK 59:an innebär det debut i landets högsta serie, den som kallas ”världens bästa liga” medan Full House efter åtta säsonger får lämna för spel i allsvenskan, Full House som för övrigt vann lag-SM 2011.

Comeback i elitserien gör Kulladals BS från Malmö som stängde Norrlandsfönstret genom att besegra Bodens BS och återkommer gör också IKW/Köping medan BK Bågen från Hagfors gör debut liksom 59:an.

BK 59:an har i många år visat att laget tillhör eliten, men till nästa säsong räknar dock lagledningen med att behöva bredda truppen eftersom laget inte får använda sig av Jenny Wegner, Cajsa Wegner samt Filippa Persson då inga damer tillåts spela i herrarnas elitserie. Ingen ur trion var för övrigt med i helgens kvalspel.