(27 april) Det spelas upp till ett inofficiellt ”slutspel” i Bjuvs bowlinghall onsdag den 2 maj och det är  BK Käglan som bjudit in de tre bästa lagen i Alliansens division 1-serie, således Bjuv-1, Eslöv-1 och Åstorp-1.

På grund av uteblivna sponsorbidrag ställde Alliansen in den tredje upplagan av ”Mästarmötet” vilket fick Loa Andersson i Bjuvklubben att ta initiativ till att de tre toppklubbarna ändå skulle mötas som en avslutning på säsongen. Den inbjudan har samtliga tre klubbar hörsammat, det blir spel med 8-mannalag och det kommer att spelas en match över 3 serier och med 3-2-1-poäng på varje bana och serie. Flest banpoäng tar hem spelet, är det lika blir det högsta lagresultat som avgör. Favorit till segern blir Bjuv-1 som den nu avslutade säsongen besegrade både Eslöv och Åstorp på hemmabanorna och även vann över Åstorp borta där Eslöv-1 var enda lag att ta poäng av seriesegraren genom att vinna hemma.

Mer bowling av finalkaraktär blir det även torsdag den 3 maj då ”Alliansmästerskapet 2017-2018″ avgörs i Bjuvhallen med fyra lag från Ängelholm, tre från Bjuv och ett från Örkelljunga till start. Tilläggas ska att båda tävlingarna börjar kl 14.00.

Bilden: Bjuv, Åstorp och Eslöv möts en tredje gång den här säsongen. Bilden från fjolårets finalspel i ”Mästarmötet” mellan Åstorp och Eslöv. (Foto: Håkan Andersson)