(18 april) Det blir Klippan-1 som får göra Ängelholm-3 sällskap ner i division 2, detta sedan Svalöv-1 vunnit den viktiga ”streckmatchen” på onsdagen. Svalöv-1 vann hemmamötet med klara 13-7 (5588-5310) och säkrade därmed för egen del nytt kontrakt i Alliansens högsta serie.

För Klippan var det bara seger som räknades, då skulle man passera Svalöv-1 i tabellen och vara klara för spel i ”ettan” även nästa säsong. Men laget sågs aldrig med chans, Svalöv tog direkt ledningen och var aldrig hotat. I hemmalaget noterade Lennart ”Gamba” Carlsson (bilden) 800 poäng medan Klippan hade sin bäste spelare i Ebbe Thulin med 751 poäng. Segern för Svalöv innebär för övrigt att resultatet från torsdagens match mellan Åstorp-1 och Ängelholm-1 blir utan betydelse, Ängelholmslaget är redan klart för ännu en säsong i division 1.

De två lag som ersätter Klippan-1 och Ängelholm-3 blir Tyringe-1 och Örkelljunga-1, båda tillbaka efter en säsong i division-2.