(16 april) Det handlar om tre lag! Ett ska bort! Och i seriens absolut sista omgång i division-1 2017-2018 spelas det upp till säsongens viktigaste matcher.

Efter att vart och ett av de tre lagen spelat 21 seriematcher och sammanlagt 672 serier sedan starten i slutat av augusti i fjol, ska det i veckan avgöras via de sista fyra serierna. Ett av lagen Svalöv-1, Ängelholm-1 och Klippan-1 måste lämna Alliansen Ringens högsta serie. Avgörandet faller i Svalöv och Åstorp…

Efter den nästsista omgången stod det klart att Ängelholm-3 flyttas ner, segern mot Åstorp-1 räckte inte eftersom Klippan tog poäng mot Landskrona. Och redan för ett år sedan var Ängelholmslaget nära att åka ut, klarade sig då kvar med en enda poäng tillgodo. Men den här säsongen räckte man inte till.

Men sedan? Vilket lag gör dem sällskap? Det finns ett par alternativ kring ”så här går det”, nämligen följande:

Svalöv-1 (14 poäng/-98) Har Klippan-1 hemma (onsdag 18 april), tar laget minst en poäng i kontraktet säkrat, vid förlust passerar Klippan på bättre kvot och då är Svalöv beroende av resultatet från Åstorp.
Ängelholm-1 (13 poäng/-33) Ska möta Åstorp-1 borta (torsdag 19 april), vid seger kan inte Klippan gå förbi, en poäng kan räcka även om Klippan besegrar Svalöv, vinner Åstorp måste Ängelholm lita på att Svalöv tar poäng mot Klippan.
Klippan-1 (12 poäng/-87) Har egentligen alla odds emot sig. Har bara vunnit två bortamatcher den här säsongen men samtidigt har Svalöv-1 förlorat tre i sin 4-banorshall. Inget annat än seger räknas om Klippan vill stanna kvar i division 1.

Elva av de 12 lagen för division-1 nästa säsong är klara, detta efter det att Tyringe-1 och Örkelljunga-1 ansluter från ”tvåan” och att Ängelholm-3 flyttas ner. Men vilket blir det tolfte och sista laget som lottas in i Alliansens ”elitserie”. Det kan vara klart efter matchen i Svalöv, det kan också dröja tills vi får siffrorna från Åstorp på torsdag.