Old Angels i Ängelholm kommer till spel med totalt nio lag i Alliansens seriespel.


(26 juli)
En månad kvar till seriepremiären säsongen 2016-2017…

Och för Alliansen Ringen handlar det om något av en ”rekordsäsong”. Inte mindre än 72 lag ställer upp till spel, fördelade med 12 lag i var och en av de sex divisionerna. Det kommer att spelas 792 matcher från slutet av augusti 2016 till sista veckan i  april 2017 av 16 föreningar och i 14 bowlinghallar. Siffror som gör Alliansens seriespel till det i särklass mest omfattande i södra Sverige när det handlar om pensionärsbowling.

Old Angels i Ängelholm har i många år varit ett starkt fäste när det gäller pensionärsbowling, föreningen har haft nio lag i spel de senaste fem-sex säsongerna. Imponerande med tanke på att i runt tal 80-90 medlemmar är engagerade som spelare och lagledare i varje serieomgång. Men nu har Ängelholm fått ”konkurrens”, Klippanpensionärerna fortsätter nämligen att bredda sin verksamhet, så gör även Bjuv och Landskrona. Säsongen 2016-2017 kommer Ängelholm  till spel med nio lag, Klippan har åtta, Bjuv och Landskrona vardera sju lag. Dessa fyra föreningar har således nära hälften av samtliga lag. Lägg därtill att Tycho Brahe från Ljungbyhed också har Klippan som hemmahall.

Så här fördelas de 72 lagen:
Ängelholm 9, Klippan 9 (Klippans PBK 8+Tycho Brahe 1), Bjuv 7, Landskrona 7, Höganäs 5, Svalöv 5, Perstorp 5, Örkelljunga 5, Båstad 5 (Bjäre 4+Båstad Bowlare 1), Åstorp 4, Helsingborg 4, Eslöv 3, Höör 2 samt Tyringe 2 lag.