(26 oktober) 1970 var Märta Hall bland initiativtagarna till bildandet av Hörby PBK och sedan fyra år tillbaka lever minnet av henne kvar då det årligen spelas om ”Märta Halls jubileumspokal”.
40 år efter klubbens tillkomst satte nämligen pensionärsbowlarna upp ett ståtligt vandringspris, att spelas om varje år mellan föreningarna i Hörby, Höör och Eslöv.

Hörbyklubben satte upp reglerna, det skulle spelas med 10-mannalag över fyra serier och laget skulle bestå av minst två damer. Segrande lag fick också ta på sig arrangörskapet följande år, pokalen skulle för alltid tillfalla den klubb som tog tre raka inteckningar eller kom först till fyra segrar.

Premiäråret var 2010, då spelades det i Hörby och då tog Eslöv hem segern, 2011 var Hörby åter skådeplats eftersom Eslöv saknade egen bowlinghall. Då tog Hörby sin första inteckning och så även 2013. I fjol var det nära att det var slutspelat om pokalen då Hörby hade chans att ta hem den för alltid, men detta satte Höörs PBK stopp för som vann och tog sin första inteckning.

Fredagen den 28 november med start kl 10.30 är det dags för femte gången, då spelas det i Lucky Bowl i Höör. Och eftersom antalet inteckningar nu är fyra totalt fördelat på de tre pensionärsklubbarna kommer jubileumspokalen att fortsätta ”vandra” minst ett par år till…

(Större bild? Klicka på bilden!)