(5 september) För några veckor sedan var han favorit att för andra gången vinna internationella ”Ballmaster” i Helsingfors. Men det höll inte hela vägen, det blev förlust i den TV-sända semifinalen mot Valaranta, blivande slutsegrare från Finland. Och favorit var han också i premiärupplagan av ”Svans Tak Master” i Markaryd. Och den här gången höll det hela vägen för den 26-årige vänsterfantomen Jesper Svensson från Vimmerby och Team Pergamon, tiofaldig vinnare på den amerikanska proffstouren.

Tävlingen  Markaryd flyttades fram drygt ett halvår på grund av pandemin men i förra månaden öppnade man upp för kvalspel över sex serier. Och till start kom 115 spelare som gjorde totalt 233 starter, bland dem den yppersta svenska eliten på herr- och damsidan.  Det handlade om sex kvalserier i Markaryd på en profil som verkligen inbjöd till höga resultat. Och för att ta en plats bland de 24 som gick till söndagens finalspel krävdes 1336 poäng.

I söndagens finalspel dominerade Jesper Svensson i stort från första till sista slaget, först över sex serier, sedan i semifinalen med bl.a. en 300-serie och inför avgörandet där de åtta främst möttes alla-mot-alla över en serie. Han inkasserade förstapriset på 25.000 kronor via totalt 3176 poäng följd av Markus Jansson, BK Jösse (3144), James Blomgren, Team Alingsås (3086) och Kalle Wahlgren, IS Göta (2959). Tre av landets bästa på damsidan var med i finalfältet fram till andra omgången där Joline Persson-Planefors (Team X-Calibur) slutade nia och bara två poäng från att gå vidare, dock utslagen tillsammans med klubbkamraten Victoria Johansson och Nora Johansson (Spader Dam).