(30 oktober) Nu kommer ytterligare tre regioner att ställa in allt seriespel i bowling, både på den nationella nivån och i pensionärsserierna. Tidigare har Skåne och Uppland beslutat flytta fram serieomgången 14-15 november  och nu följer Stockholm, Västra Götaland (med bl.a. Göteborg) och Östergötland efter. Där ställs allt seriespel in fram till den 19 november, detta i syfte att minska smittspridningen av Covid-19.

I dessa regioner handlar det om drygt 200 matcher med A-lag och farmarlag i två serieomgångar som båda kommer att flyttas till december och det avser både hemma- och bortamatcher med spelare från nämnda regioner i lagen.

Svenska Bowlingförbundet har dessutom beslutat att förlänga tiden avseende DM för 3-mannalag, som är direktkvalificerande till SM våren 2021, till den 1 december och detta för samtliga distrikt i landet.

De nya uppdaterade riktlinjerna i form av ett säkerhetsprotokoll från Svenska Bowlingförbundet och Folkhälsomyndigheten finns att läsa här.

Fotnot: Lokala distriktstävlingar berörs inte av Svenska Bowlingförbundets restriktioner, där avgörs spel av arrangör och tävlingshall. Det innebär att de närmaste två veckosluten kommer ”Skånemästerskapet” att spelas programenligt i Bjuv och Åstorp.