(29 oktober) Det är inte bara seriespelet för de skånska pensionärerna som ställs in med anledning av Corona-pandemin, så sker också med de nationella serierna med skånska lag. Dock med den skillnaden att dessa matcher får ny speldatum medan pensionärsmatcherna för de närmaste tre veckorna stryks helt från säsongens program.

Region Skåne tog i onsdags beslutet att följa och införa Folkhälsomyndighetens hårdare lokala restriktioner för att minska den kraftigt ökade smittspridningen. I går torsdag tog därför Svenska bowlingförbundet beslutet att skjuta upp matcher i den nationella serien kommande omgång 8 (14-15 november) med lag från Skåne. Ett beslut som gäller Skånelagens såväl hemma- som bortamatcher samt med ett tillägg med en rekommendation att även avtalsspelare med bostadsort i Skåne län inte deltar i seriespelet.

Totalt skjuts ett 60-tal matcher upp i omgången och dessa har flyttats fram till en nyinsatt omgång 11 den 5-6 december, till detta kommer seriematcher i reservlagsserier o.d. Så långt det har varit möjligt har matcherna fått samma tid och dag som de hade i omgång 8, men avvikelser kan förekomma.

Bland de matcher som flyttas märks Boden-Kulladal och Göta-Kulladal i herrarnas elitserie samt toppmötet i damernas elitserie mellan Spader Dam-Team X-Calibur. Här är listan på de matcher i nationella serien med skånska inslag (A-lag och Farmarlag) som flyttas.