(15 oktober) Nu har Svenska Bowlingförbundet uppdaterat det säkerhetsprotokoll som med anledning av Corona-pandemin togs fram inför seriestarten i september. Enligt förbundet handlar det om ett förtydligande i vissa delar.

Så här säger förbundets sportchef Michael Granström i en artikel på Swebowls hemsida:

- Vi måste förstå allvaret av den rådande situation och vi får inte slappna av. Det är oerhört viktigt att alla föreningar och hallar förstår att det inte är över ännu. Att vi alla inblandade följer de direktiv och rekommendationer som finns för att minska risken för smittspridning. Missköter vi oss så riskerar vi att tävlingar och matchspel stoppas igen.

Nu har framför allt direktiven på hur man uppträder under en seriematch förtydligats, detta med anledning av att förbundet fått indikationer på att alla inte följer de rekommendationer som finns.

- Vi har fått samtal från oroliga att dessa rekommendationer inte alltid har följts och därför vill vi trycka extra på detta. Nu är ett förslag att det alltid finns en matchvärd från en förening och som har ansvar för hur allt fungerar, förklarar Michael Granström vidare på Swebowl.

Fortsatt gäller att 50 personer som mest får vistas i en bowlinghall, där gjorde Folkhälsomyndigheten ingen ändring.

- Vi kan inte utöva tillsyn eller lagföra vare sig spelare, föreningar eller hallar om de inte följer myndigheternas direktiv. Vi kan bara ge råd och rekommendationer vilket vi gjort genom ”Säkerhetsprotokollet”, avslutar Michael Granström i artikeln.

Här finns det uppdaterade säkerhetsprotokollet.