Thomas Thörncrantz och Höör-1 ställs mot Helsingborg-1 i division
1-seriens
sjätte omgång. (Foto: Håkan Andersson)

 

(12 oktober) Seriespelet med Alliansen Ringen rullar vidare och under vecka 42 blir det spel i samtliga sex divisioner. Och det innebär att 72 av 73 lag kommer att ställa upp på sina hemmabanor och därefter inrapportera resultaten från totalt 36 matcher.

Och bland dessa matcher finns ett par riktigt intressanta i form av tidiga ”seriefinaler”. 11 lag är fortfarande utan poängförlust ett intressant resultat kan det bli i division 1-serien där Ängelholm-1 är enda lag som vunnit alla sina matcher, nu ska de matcha mot Eslöv-1, ett lag som inte övertygat speciellt mycket så här långt i de fem spelade omgångarna. Kanske är det dags för en fullträff i Karlsro-Bowling den här veckan? Och när spräcker Örkelljunga-1 och Svalöv-1 ”nollan” i vinstkolumnen?

I division-4 är både Landskrona-3 och Ängelholm-9 ”nollade” och i topp efter fyra matcher, för serieledande Landskronalaget väntar match mot trean Örkelljunga-2 medan Ängelholmarna har match mot Ängelholm-6. De senare är ute efter höstens första poäng och ett lokalderby brukar alltid betyda lite extra ”tändning”. Och på tal om lokalderbyn så blir det två dylika i division 6-serien, nämligen i Perstorp och Klippan.

Så här ser serieprogrammet ut vecka 42:

Division 1: Landskrona 1-Åstorp 1, Hässleholm 1-Perstorp 1, Helsingborg 1-Höör 1, Eslöv 1-Ängelholm 1, Svalöv 1-Tyringe 1, Örkelljunga 1-Bjuv 1, division 2: Eslöv 3-Ängelholm3, Bjuv 2-Bjäre 1, Svalöv 2-Landskrona 2, Ängelholm 7-Åstorp 2, Höganäs 1-Höganäs 2, Tyringe 2-Höör 2, division 3: Eslöv 2-Klippan 2, Klippan 3-Bjäre 2, Perstorp 2-Ängelholm 4, Ängelholm 5-Helsingborg 2, Ängelholm 10-Åstorp 3, Bjuv 3-Svalöv 3 (WO), division 4: Örkelljunga 3-Bjuv 5, Landskrona 3-Örkelljunga 2, Bjuv 4-Höganäs 4, Höganäs 3-Helsingborg 3, Tyringe 3-Klippan 4, Ängelholm 9-Ängelholm 6, division 5: Åstorp 4-Landskrona 5, Höganäs 5-Perstorp 3, Bjäre 3-Klippan 5, Ängelholm 8-Landskrona 4, Bjuv 6-Helsingborg 4, Örkelljunga 4-Svalöv 4 samt division 6: Bjäre 4-Örkelljunga 5, Perstorp 5-Perstorp 6, Klippan 6-Klippan 7, Båstad Bowlare-Perstorp 4, Klippan 8-Svalöv 5, Tyringe 4-Höganäs 6 (Landskrona 6 står över).