(8 oktober) Nu har säsongens första ”topplista” för Alliansen Ringen presenterats på föreningens hemsida och det avser seriespelet i de sex divisionerna under premiärmånaden september 2020 och veckorna 36-39.

När det gjordes bokslut för säsongen 2019-2020 i samband med att seriespelet avbröts i mitten av mars var det Peter Andersson, Ängelholm-1 som tog förstaplatsen med 973 poäng och när en ny säsong nu drog i gång visade han fortsatt mycket god form som etta i division-1 med 894 poäng, noterat i den andra serieomgången mot Landskrona-1. Och återkommande namn på högsta seriens topplista är också Lars-Åke Söderlund, Tyringe-1 och Karl-Erik Måbrink, Ängelholm-1, båda på senaste ”Säsongstoppen”.

För att ta en plats i topp-5 i division 1-serien krävdes för övrigt 848 poäng (Mats Olsson, Ängelholm-1) och att det resultatmässigt var en mycket bra premiärmånad visar det faktum att ytterligare nio spelare var över 800 poäng i högsta serien, räknat efter de resultat som redovisats till Janne Långberg i Alliansen. Noteras också att Gunilla Boström i Bjäre-3 satte personbästa med 705 poäng och toppar med det resultatet division-5. Månandens etta bland damerna var för övrigt Eva Jönsson, Höör-2 med 743 poäng men hennes namn saknas dock på listan bland division 2-spelarna.

Här följer samtliga ”ettor” på topplistan för september 2020. Klicka för att komma till hela listan på Alliansens hemsida.

Division 1: Peter Andersson, Ängelholm-1 (894), division 2: Anders Lund, Ängelholm-3 (796), division 3: Henning Andersen, Klippan-3 (761), division 4: Erling Börjesson, Tyringe-3 (725), division 5: Gunilla Boström, Bjäre-3 (705) samt division 6: Lennart Larsson, Perstorp-4 (691).

Bilden: Leif Johansson i Åstorp-2 (till vänster) finns med på månadens topplista i division-2. Här i samspråk med klubbkamraten Christer Nilsson. (Foto: Håkan Andersson)