(12 september) Inte mindre än 36 lag har valt att hoppa av det nationella seriespelet 2020-2021 som en direkt följd av Corona-pandemin och bland dem finns BK Skrufscha från Vänersborg som drar sig ur damernas elitserie, detta enligt Swebowl.

- Vi har helt enkelt inte tillräckligt med spelare för att vara med den här säsongen, av skilda orsaker men främst på grund av covid-19, skriver klubben på sin hemsida.

BK Skrufscha har flera säsonger bakom sig bland dameliten, låg på kvalplats för att behålla sin plats när seriespelet avbröts i mars 2020, nu tar laget paus 2020-2021 och hoppas återkomma om någon eller några säsonger. Och då måste klubben enligt gällande regler börja om i division-1, lägsta nivå för damlagen.

Bland de klubbar som hoppat av på grund av Corona-pandemin och brist på spelare finns tre från Skåne, nämligen BK Peter Pan (Trelleborg) och BK Nordkap (Landskrona) i division-3 samt BK Söders B-lag från Kristianstad i damernas division 1-serie. Ingen ny lottning eller omflyttning har gjorts i respektive serier, i stället stryks lagens matcher helt i spelprogrammet.