(10 september) Helgen 12-13 september drar de nationella serierna i svensk bowling i gång, från Kiruna i norr till Ystad i söder, från elitseriespel ner till farmarlag och reservlag.

Säsongen 2020-2021 startar och den gör det programenligt, drygt tusen matcher ska avgöras i varje serieomgång, alla med bakgrund till råd och rekommendationer och säkerhetsprotokoll med anledning av Corona-pandemin eftersom det fortsatt handlar om spel både hemma och borta.

Så här skriver sportchef Michael Granström i Svenska Bowlingförbundet på Swebowls hemsida:

- Seriespelet är ett av naven i svensk bowling, det känns skönt att vara tillbaka.

I likhet med många andra idrotter blev det ett närmast abrupt slut för svensk seriebowling i mitten av mars 2020, inga serier hann färdigspelas, det blev inget kvalspel, inget slutspel och inga SM-tävlingar, Team Pergamon och Spader Dam fick därmed inte möjlighet att försvara de SM-guld i 8-mannalag de spelade hem 2019 i Nyköping. Och när de nationella serierna nu är tillbaka sker det med oförändrad serieindelning, inga lag har vare sig flyttats upp eller ned.

I helgen börjar Team Pergamon från Partille jakten på ännu ett SM-guld, inleder med två bortamatcher mot Ludvika BK och BK Glam (Hallsberg) och då har skånska IS Göta från Helsingborg att möta Kaskad (Norrköping) och Team Clan (Nässjö) på bortabanor medan Kulladals BS har seriepremiär kommande helg på Baltiskan i Malmö mot Falkenberg. Damernas elitserie drar i gång 19-20 september med ett sammandrag i Kungsbacka och inleds med toppmötet mellan landets två i särklass bästa damlag, Spader Dam mot Team X-Calibur.

Knappa in på https://bits.swebowl.se/, där kommer alla resultat från samtliga serier att läggas ut, där finns också spelprogram för de nationella serierna.

Bilden till höger: Spader Dam från Helsingborg är försvarande svenska mästare i 8-mannalag efter finalseger 2019 mot BK Eva.