Arne Jönsson gjorde en godkänd säsongsdebut i Höör-1 på tisdagen.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(1 september) Så är seriespelet säsongen 2020-2021 med Alliansen Ringen i gång, de första av totalt 840 matcher har spelats.

Premiär var det måndag 31 augusti, då med spel i Höganäs och Bjuv, i den senare hallen var tre av BK Käglans lag ute på banorna och bland dem förstalaget som hade lite av derby mot Perstorp-1. Inga siffror har läckt ut, för både Bjuv och Perstorp blir det att vänta tills redovisning sker i slutet av veckan.

På tisdagen hade Höör-1 matchtröjorna på när laget ställdes mot Klippan. I vad som ska betecknas som en typisk ”premiärmatch”.

- Kan inte påstå att vi är speciellt bra tränade, för flera av spelarna innebar matchen också första träningen för säsongen, några av våra bättre spelare har inte ens kommit i gång. Men resultatet ska vi inte avslöja, vi ska inte ge Klippan några extra fördelar inför deras match, kommenterar Håkan Andersson i Höör-1.

Ett nyförvärv kunde Höör-1 presentera i matchen då Lars Carlsson, tidigare i Team Frosta och nu i BS Olymp, gjorde debut.

- Han blir en alldeles utmärkt förstärkning i de matcher han kan medverka, kan avslöja att han faktiskt blev bäste man i laget i sin första match, säger Håkan Andersson.

Under veckan fortsätter matcherna i samtliga sex divisioner, senast fredag ska samtliga i premiäromgången vara spelade. Och därefter kommer Peter Andersson i Ängelholm som serieansvarig att lägga ut både matchresultat och individuella siffror på Alliansens hemsida.

Bilden till höger: Premiären avklarad i Hörbyhallen för den här trion i Höör-1, fr.v. Bengt Pettersson, Thomas Törncrantz och Lars Carlsson. (Foto: Håkan Andersson)