(26 augusti) På onsdagen kom besked om att 2020-års riksmästerskap i bowling för SPF-pensionärer, som var inbokat i Tibros 10-banorshall (bilden) den 20-22 oktober, är inställt.

- Vi har liksom andra arrangemang för bowlande pensionärer tagit beslut på att ställa in efter de rekommendationer Folkhälsomyndigheten lagt fram med anledning av Corona-pandemin. Kanske återkommer vi och söker riksmästerskapet nästa år, meddelar tävlingsledaren Ann-Marie Sandberg i Tibro.

Drygt 100-talet pensionärer var anmälda till årets mästerskap, bland dem ett 20-tal skånska spelare från SPF-föreningarna i Eslöv, Höör och Ystad. Det skulle för övrigt bli andra gången som SPF i Tibro stod som arrangör, förra gången var 2010.

Enligt uppgift är det inställt även för PRO-riksmästerskapet som skulle spelats i Nyköping den 7-8 oktober.

Inställt är det också i Eslöv där årets skånska mästerskap för SPF-pensionärer skulle avgjorts i Karlsro-Bowling måndagen den 14 september. Vad gäller PRO så har den organisationen inga DM-tävlingar i bowling i Skåne.