(20 juni) Nu har Svenska Bowlingförbundet presenterat ett preliminärt spelprogram för de nationella serierna säsongen 2020-2021 och enligt det som kallas plan-A handlar det om seriestart andra helgen i september.

- Allt beror på hur Corona-pandemin utvecklas, vi har både en plan B och plan C om det skulle behövas. I augusti vet vi om vi kan starta som planerat, säger serieansvarige Peter Lagerroos på Swebowls hemsida BITS.

Enligt hemsidan jobbar fem personer just nu med schemaläggning av drygt 6000 seriematcher med lag från Ystad i söder till Kiruna i norr. Jämfört med förra säsongen har 34 lag avanmält sig, 19 nya har tillkommit. Och bland de lag som hoppat av nationella seriespelet märks främst farmarlag och damlag.

Seriepremiären 2020-2021 är planerad till helgen 12-13 september och det innebär i stort samma starttid som det normalt brukar vara. När seriespelet avbröts i mars bestämdes också att inga lag skulle flyttas upp eller ned, inga seriesegrare skulle utses, inför stundande säsong tar förbundet enbart hänsyn till nya eller avhoppande lag. I övrigt lämnas samtliga serier oförändrade.

När det gäller Alliansen Ringen finns också där ett preliminärt spelprogram, men något besked från styrelsen har inte kommit avseende ny dag för det uppskjutna årsmötet eller när man kan tänka sig dra i gång seriespelet.