Nedmonteringen av Lucky Bowl har börjat, i dag finns inte mycket som påminner om
att här har
det spelats bowling sedan 2001. (Foto: Håkan Andersson)

 

(13 juni) Det var en gång en bowlinghall med 10 banor, med reception, bar och restaurang och med en mindre scen, högtidligen ”invigd” via öppet-hus en oktoberdag 2001.

En gammal industrilokal på Malmbetong på söder i Höör byggdes om, den fick det pigga och ganska slående namnet ”Lucky Bowl” och blev ny hemmahall för bowlingspelarna i Höör, den ersatte den gamla 4-banorshallen från 1966, då inrymd i kommunala idrottshallens källarplan. Där plockades maskiner och banor ner och såldes vidare, in flyttade ett gäng som sysslade med en form av japansk kampsport. Och lär visst göra så än i dag…

Men snart är också Lucky Bowl borta som bowlinghall, ett minne blott. Nedmonteringen har börjat! Försöket att sälja en del blev inte lyckat, nu hamnar det mesta i en enda stor container uppställd utanför entrén i lokalerna vid Bruksgatan, nu ska lokalen byggas om till en stor dansbana och konsertsal. Och som förhoppningsvis ska bli mer lönsamt.

Ännu en bowlinghall i Höör försvinner, den här gången med skillnaden att spelarna och klubbarna inte har någon ”ny” att flytta in i, de har sedan tre-fyra år tillbaka övergett Lucky Bowl för att fortsätta verksamheten i grannkommunen Hörby och ortens 10-banorshall.

Och egentligen ”försvann” Lucky Bowl även som namn betraktat för flera år sedan eftersom namnet är registrerat på ett norskt företag som bedriver verksamhet bl.a. i en bowlinghall på Sveavägen i Stockholm. Lucky Bowl i Höör fick därmed inte använda namnet varför det ändrades till Luckys Lada.

Men det är en helt annan historia…


Nu hamnar mycket av Lucky Bowl som bowlinghall i en stor container…