Kurt Ilyas är en av nuvarande entreprenörer i Lucky Bowl som har
planer för framtiden. Men i de planerna ingår inte bowling. Banor och maskiner
m.m. är till salu på annonssajten Blocket. (Foto: Håkan Andersson)


(31 maj) Efter 20 år kommer Lucky Bowl i Höör att läggas ner som bowlinghall.

Själva bowlingdelen är sedan förra veckan ute till försäljning på annonssajten Blocket och för en kostnad av 99.000 kronor ingår 10 banor med maskiner, oljemaskin, klotreturer, ansatser, datorer, TV-skärmar, reservdelar, käglor m.m. Enligt annonsen gäller priset vid ”snabb affär” och där enda kravet är att köparen själv plockar ner anläggningen.

Lucky Bowl uppfördes 2001 i en lokal vid gamla Malmbetong på södra industriområdet, entreprenören Nisse Eklund hade då gjort affär och köpt både banor, maskiner o.d. från Sydkorea, allt begagnat och det skeppades till Sverige. Hösten 2001 kunde klubbarna flytta in i 10-banorshallen och lämnade då hallen med fyra banor i källarplanet på idrottshallen som man spelat i sedan 1966.

- Vi fick i Lucky Bowl en alldeles fantastisk anläggning att spela bowling i, mysig och trivsam på alla sätt. Och bowlingen gick på högvarv, intresset var enormt, kommenterar Håkan Andersson i Höörs PBK.

Men problem skulle komma, underhållet av maskinerna blev med åren eftersatt, det var ideligen driftsstopp och i slutet av 2015 gav först Team Frosta upp och därefter även Höörs PBK, klubbarna som var ryggraden i hallens verksamhet. Båda flyttade verksamheten till Hörbyhallen med seriematcher, tävlingsspel och träning och det innebar att Lucky Bowl gick miste om betydande hyresintäkter. Därefter har Lucky Bowl haft ett flertal olika entreprenörer som alla har haft planer på att renovera och få hallen i bästa skick för att locka tillbaka klubbarna. Men ingen ville eller kunde satsa de pengar som krävdes, bowlinghallen blev en del av ”Luckys lada” och därmed mest avsedd för så kallad ”partybowling” fredagar och lördagar.

Vad kommer då i stället för tio bowlingbanor?

Det har spekulerats mycket kring de planer som nuvarande entreprenörerna har, bland annat att bygga om bowlingdelen till ett enda stort dansgolv med en stor scen i en lokal som också skulle ge plats för konserter och större tillställningar.