Entrén till bowlinghallen i Asmara. Och så här långt ser det OK ut…

 

(14 maj) Ta en titt på videon på nedanstående länk, den ger onekligen lite perspektiv på vår kära bowlingsport.

Följ med till Eritreas huvudstad Asmara i nordöstra Afrika, en miljonstad invid Röda Havet. Där finns landets enda bowlinghall, ljusår från de moderna anläggningar som vi möts av här hemma med hög teknologi, med automatisk scoring och med oljemaskiner som är självgående.

28-årige Drew Binsky från Texas i USA reser världen runt och gör lite annorlunda TV-reportage, det var han som ”hittade” 6-banorshallen på Multisport i Asmara. Där handlar det om en anläggning med gamla gistna och slitna träbanor, bara skalet till maskinerna minner om att det är en bowlinghall, det är manuell kägelresning, överliggande klotreturer, man spelar med oerhört slitna gamla klot, det finns inga protokoll att skriva på, inget ljus i hallen. Det är bowling år 2020 på en mycket annorlunda nivå.

Här är länken till inslaget, drygt 4 minuter långt, som är hämtat från YOU TUBEhttps://www.youtube.com/watch?v=Ja0SNDAphHA


Drew Binsky har gjort reportaget om bowling i Asmara.