Ett foto på hela laget hör till vid mästerskapen, som här när ett gäng från
Falun
plåtas i Örebro för några år sedan. (Foto: Håkan Andersson)

 

(12 maj) I de årliga evenemangen för de två största pensionärsorganisationerna i Sverige SPF och PRO finns riksmästerskapet i bowling och nu är det klart med spelplatser och speldagar för 2020-års tävlingar.

Den sextonde upplagan av SPF-mästerskapen, som startade i Örebro 2005, kommer att spelas i 10-banorshallen i Tibro den 20-22 oktober och det blir för övrigt andra gången tävlingarna arrangeras där av pensionärsföreningen ”Rännans Vänner”, första gången var 2009. Allt medan Nyköping och 16-banorshallen ”Superbowl” tar emot PRO-medlemmarna den 7-8 oktober för spel om mästartitlarna.

I båda mästerskapen handlar det om 6 serier, SPF-medlemmarna spelar i femårsklasser från 60 år, herrar och damer medan PRO-bowlarna spelar klassvis herrar och damer och med 1 poäng i plushandicap per år räknat från 55 år.

Regerande SPF-mästare är Göte Cederhammar, Örebro respektive Margareta Nilsson, Eslöv som vann 2019 i Visby och när PRO-mästerskapet avgjordes i Bowlorama i Stockholm i november i fjol stod Tony Gibbemar, PRO Handen och Ingegärd Bergström, PRO Oxelösund som segrare.

För pensionärer anslutna till SPF arrangeras årligen också DM (Skånskt mästerskap) och det blir även i år spel i Eslöv där tävlingen är inbokad måndagen den 14 september. Eslöv finns för övrigt bland kandidaterna till att arrangera riksmästerskapet 2021.

Fotnot: Speldagarna för såväl SPF- som PRO-mästerskapen kan komma att ändras beroende på utvecklingen av corona-pandemin.