Det kommer att spelas division 1-bowling i Landskrona kommande säsong, detta
sedan Alliansen Ringens styrelse godkänt att Landskrona-1 byter plats med

Ängelholm-3. (Foto: Håkan Andersson)


(25 mars) För knappa två veckor sedan kom besked från styrelsen i Alliansen Ringen att allt seriespel skulle upphöra från den 15 mars, säsongen förklarades avslutad som en följd av Corona-pandemin. Inga seriesegrare utsågs, inga upp- eller nedflyttningar skulle ske. Nu såg man fram emot nästa säsong, med samma lag på samma serienivå, något som bara skulle ändras om nya lag tillkom eller om några valde att utgå.

Men bara dagar efter det beslutet står det klart att så blir det inte. Fyra lag vill nämligen ”byta plats” med varandra. Och det kan bli fler.

* Landskrona-1, som var seriespelets bästa lag med 17 vinster och en oavgjord på 18 matcher och klar etta i division-2, vill byta plats med Ängelholm-3, nästsista lag i division 1,

* Svalöv-3, som toppade division 4-serien, vill ta plats i division-3 och ersätta Helsingborg-3 som var sista lag i serien.

Roy Larsson i Ängelholm-3 förklarar:

- Vi mejlade Alliansen efter det att vi i klubben beslutat erbjuda Landskrona-1 vår plats, de har gjort en fantastisk säsong och borde vara det lag som spelar i division-1. Tycker att de förtjänar den platsen. Vi har åkt upp och ned genom åren och hade inte klarat oss kvar om serien spelats färdig. Då fick vi beskedet från Alliansen att om båda klubbarna var överens skulle styrelsen diskutera ärendet.

Ängelholmslaget tog därefter kontakt med lagledningen i Landskrona-1.

- Vi tvekade inte en sekund när vi fick detta generösa erbjudande av Ängelholm. Det blir en tuff utmaning att försöka hänga med, det är många duktiga lag i serien. Men vi tackade ja direkt, vi har ju hela säsongen haft som målsättning att ta oss tillbaka till högsta serien, säger Leif Larsson, ordförande för Seniorbowlarna i Landskrona som på klubbens hemsida informerar sina medlemmar om ”en trevlig nyhet”.

Och eftersom båda klubbarna var överens fick de klartecken från Alliansens styrelse. Landskrona-1 således till division-1 medan Ängelholm-3 spelar i division-2 nästa säsong.

Enligt uppgift står det också klart att ytterligare två lag byter plats med varandra inför nästa säsong, nämligen Svalöv-3 och Helsingborg-3. Svalövslaget var på förstaplatsen i division-4 när seriespelet ställdes in, en poäng före Örkelljunga-2 och två före Tyringe-3 och när fyra matcher återstod, Helsingborg-3 var sista lag i division 3-serien med bara 2 poäng och hade fem matcher kvar att spela.