Seriespelet 2019-2020 (här en match i Klippans bowlinghall) med Alliansen Ringen är
avslutat och enligt Göran Strandqvist, sekreterare
i Alliansen (lilla bilden), kommer den
inte att ”räknas”, det blir inga upp- eller nedflyttningar, inga resultat och inga placeringar
kommer att noteras, inga priser kommer att delas ut. (Foto: Håkan Andersson)


(19 mars) Säsongen 2019-2020 är avslutad för Alliansen Ringen, den kommer att noteras som ett ”ofullständigt år” eftersom man på grund av smittorisker via Corona-viruset tvingades avbryta allt seriespel redan från den 15 mars. Och då återstod drygt 150 matcher att spela i de sex divisionerna av totalt cirka 800.

Göran Strandqvist, sekreterare i Alliansen Ringen, ger en förklaring efter kontakten via mejl till klubbarna:

- Beslutet att avbryta seriespelet var helt grundat på medlemsklubbarnas svar som var mycket entydigt. Det innebär att vi ser året som ofullständigt och därmed låter vi lagen spela i samma division nästa säsong och vi kommer endast att ta hänsyn till lag som eventuellt hoppar av eller nya som tillkommer.

Det blir således inga uppflyttningar, inga lag flyttas ned, det blir inga sluttabeller.

- Det är ingen rättvisa i att använda de resultat som noterats eftersom det är olika antal spelade matcher och skillnad i vilka motståndarlag som återstår att möta, påpekar Göran Strandqvist.

Någon återstart blir det inte, säsongen är avslutad. Det innebär också att det inte blir något mästarmöte i början av maj, det kommer inte att delas ut vare sig diplom eller priser i samband med årsmötet i juni eftersom Alliansen inte utser vare sig seriesegrare eller några ”ettor” på säsongens topplistor.

- Styrelsen har ständig kontakt och vad gäller nästa års seriespel kommer det att planeras som vanligt, vi kan bara hoppas att corona-pandemin då har lugnat ner sig, säger Göran Strandqvist avslutningsvis.