(17 mars) Bowlinghallar runt om i landet stänger som en följd av att allt seriespel slopats för resten av säsongen, i de hallar som har fortsatt öppet ställer man in planerade eller redan påbörjade tävlingar. Detta med anledning av Corona-viruset och dess smittorisker.

För skånskt vidkommande håller X-Bowl i Båstad stängt och på tisdagen meddelade Michael Wegner i Turbanhallen i Hässleholm att han stänger den 19 mars och fram till mitten av april och det gäller även hallarna i Tyringe och Tollarp. I Hässleholm har för övrigt BK 80-träffen avslutats, en dryg vecka innan sista speldag, 87 spelare kom till start innan detta beslut. ”Åstorpsfajten” i Åstorp kommer inte att genomföras medan det, enligt uppgift, blir fortsatt spel i ”Vårmixen” i Ängelholm, en pensionärstävling som enligt inbjudan ska pågå hela april månad ut. Vidare hoppas tävlingsledaren Bengt Jönsson i Bjuv att kunna genomföra finalspelet av ”Alliansmästerskapet 2020″ i början av maj i Ängelholm. Den sjätte och sista kvaltävlingen har emellertid strukits, de fem som spelats kommer därför att räknas gällande de tio finalplatserna.

Frågetecken är det kring fortsatt spel i ”Skånetouren” och ”Skånemästerskapet”, därtill även för internationella ”Storm Lucky Larsen Master” i månadsskiftet augusti-september i Olympiahallen i Helsingborg dit stora delar av världens bowlingelit är anmälda, från svenska och europeiska toppspelare till proffs från USA.

Men det är inte bara ”inställt”  och ”nattsvart” för svensk bowling på olika nivåer.

I Nässjö har elitserieklubben BK Clan genom förre landslagsspelaren Peter Hellström tagit initiativ till ”Sverigeligan 2020″, det handlar om spel i klubbarnas respektive hemmahall runt om i Sverige, med 8-mannalag över 4 serier, på valfri oljeprofil, europeiskt eller amerikanskt, med ett eller flera lag och den ligan inleds redan kommande helg. Alla resultat ska rapporteras in och det är tänkt att utmynna i en final i slutet av april i Nässjö.

- Vi gör det lite för att stötta bowlinghallarna där många i dessa tider går på knäna, framhåller Peter Hellström i en artikel på http://www.swebowl.se