Nu är det färdigspelat i Alliansens seriespel, säsongen är avslutad.
Bilden från matchen mellan Hässleholm och Ängelholm-1 i
Turbanhallen
tidigare i vår. (Foto: Erik Bergström)


(16 mars) Det är färdigspelat för säsongen i den seriebowling för pensionärer som Alliansen Ringen administrerar. Och så är det även för Göingeserien och Bowling Sydväst i Malmö där man stryker de matcher som återstår. Nu blev seriematchen mellan Ängelholm-8 och Landskrona-5 i division 5-serien fredagen den 13 mars i Ängelholm den sista som spelades säsongen 2019-2020 inom Alliansen Ringen.

Beslutet från Alliansen Ringen var väntat sedan även Svenska Bowlingförbundet beslutat ställa in resterande matchprogram, detta tillsammans med kommande SM och inställt när det gäller bowling är det också för internationella ”Euro Challenge” i München och junior-EM i holländska Tilburg medan beslut om inplanerade VM i USA i höst ska tas senare.

I en rad idrotter har säsongen abrupt avslutats med anledning av Corona-viruset och i merparten av dessa kommer alla resultat från 2019-2020 att strykas, inga seriesegrare kommer att koras, ingen upp- eller nedflyttning kommer att ske, det blir inget kvalspel. Därtill är den allsvenska fotbollspremiären är i fara, sommarens EM-fotboll och OS i Tokyo riskerar att ställas in.

Frågan är hur fortsättningen ser ut när det handlar om vår lokala nivå, således pensionärsserien i bowling? Intressant med tanke på att den engagerar i runt tal 800 pensionärer enbart i seriespel i varje omgång. Alliansens styrelse förväntas nu ta beslut om hur de ska agera när det gäller seriespelet. Kommer seriesegrare att utses i de sex divisionerna? Kommer två lag att flyttas upp från division 2-6? Kommer två lag från var och en av divisionerna 1-5 att flyttas ned? Vilka spelare kommer att premieras på säsongens topplistor? Eller kanske det mest troliga, kommer Alliansen Ringen att inleda kommande säsongs seriespel med samma förutsättningar som man gjorde för den man nu lägger till handlingarna, säsongen 2019-2020?

På webbsidan www.skanesporten.se kommer vi att rapportera om de beslut styrelsen i Alliansen Ringen kommer att ta.