(15 mars) På söndagen kom besked från Alliansen Ringen att allt seriespel stoppas och att de matcher som återstår inte kommer att spelas, detta med bakgrund till de smittorisker som Coronaviruset medför och där äldre personer är en speciellt utsatt och mottaglig grupp. Stoppet gäller med omedelbar verkan från den 15 mars.

Efter att Alliansen på lördagen skickat ut ett mejl till lagledare och kontaktpersoner i de anslutna klubbarna med alternativa förslag och bett om deras inställning, både kring en fortsättning och ett direkt avslut, lät inte synpunkterna vänta på sig. Kritiken mot en fortsättning var enligt uppgift påtaglig.

- Vi fick många svar från medlemmar som direkt ville sätta stopp för fortsatt seriespel, därav detta besked från styrelsen. Vi kommer med mer information senare, förklarar Göran Strandqvist, sekreterare i Alliansen Ringen i söndagens mejl.

Tidigare i veckan stängde för övrigt bowlinghallen X-Bowl i Båstad som en ren försiktighetsåtgärd, vilket man skriver om på sin hemsida.

Av säsongen 2019-2020 för Alliansen Ringen återstår totalt 156 seriematcher i de sex divisionerna av de drygt 800 som enligt programmet skulle spelas, därtill kommer avslutningen för de tre bästa division 1-lagen i form av ”Mästarmötet” i början av maj. Då finns också finalen i ”Alliansmästerskapet” inbokad i Ängelholm. När det gäller en slutsummering av säsongen 2019-2020 kring upp- och nedflyttning förväntas Alliansens styrelse komma med ett besked och klarläggande senare i vår.

Fotnot: Svenska Bowlingförbundets styrelse beslöt på söndagen att ställa in nationella seriespelet och kvalspel liksom SM-tävlingarna. Däremot blev det inget beslut om EM och VM som planeras senare i år.