(14 mars) De närmaste dagarna kommer att bli helt avgörande om det blir fortsatt seriespel i bowlingen, på riksplanet och på lokal nivå. Detta med anledning av Coronaviruset Covid-19 och dess smittorisker.

Svenska Bowlingförbundet ska ta upp frågan vid ett styrelsemöte den 15 mars, det kan bli så att resterande del av säsongens seriespel och kvalspel ställs in och antingen spelas senare eller så kommer nuvarande tabellplaceringar att gälla. När det gäller pensionärsserierna i bowling är det upp till varje ansvarig administrativ arrangör att ta beslut. Enligt uppgift kommer styrelsen för Göingeserien att ta beslut vid ett möte tisdag 17 mars, där deltar 31 lag fördelat på tre divisioner från bl.a. Hässleholm, Hörby, Osby, Kristianstad och Olofström och av säsongens seriespel återstår 2-3 omgångar.

Tidigare i veckan har Alliansen Ringen via mejl rekommenderat anslutna föreningar och spelare att undvika främst så kallade hand-kontakter (high five) vid seriematcherna. Något beslut om hur man tänker agera vad gäller fortsättningen av seriespelet under mars och april finns dock inte men ett sådant kan komma under de närmaste dagarna. Under de närmaste veckorna och månader finns också en avslutning av ”Alliansmästerskapet” och finalspel inplanerat liksom ”Mästarmötet” i början av maj månad. Alliansen Ringen har i dag 74 lag i seriespel i sex divisioner från totalt 14 bowlinghallar.