(12 mars) Från att under höstsäsongen haft svårt att prestera även i den egna 4-banorshallen har nu Tyringe-1 gjort toppresultat mot Bjuv (5963) och Hässleholm (5952). Laget är helt klart inne i en rejäl formtopp och det underströk man på torsdagen då man svarade för säsongens bästa match när Eslöv-1 kom på besök. Det formade sig till en ren uppvisning från Tyringes sida som imponerade via segersiffrorna 16-4 (6214-5448).

Och nu har Tyringe-1 tagit ett kliv upp i division 1-tabellen och är ett av flera lag som kan blanda sig i leken om en plats i ”Mästarmötet”.

Matchen mot topplaget Eslöv-1 var tidigt avgjord, gästerna hittade inget effektivt spel samtidigt som hemmaspelarna radade upp strajkföljder och höga serier där bl.a. ”parhästarna” bröderna Bill och Stefan Jonasson hade 520 poäng tillsammans på en av sina fyra serier, Stefan lirade in 289 med 10 strajkar på en och Bill Jonasson blev matchens nummer ett med 913 poäng följd av Lars Åke Söderlund 855, Ronny Eriksson 848 och Stefan Jonasson 845 poäng. Mot de siffrorna stod Eslövspelarna sig slätt, laget gjorde en tämligen blek insats där Göran Ekstrand svarade bör bästa spelet med 760 poäng följd av Leif Andersson 711 poäng.

Bildtext: Bill Jonasson i Tyringe-1 blev matchens lirare med sina 913 poäng.