(14 februari) Den 18:e omgången av Alliansen Ringens division 1-serie bjöd på flera överraskande resultat då fyra av de fem främsta lagen i toppen förlorade sina matcher. Enda topplag som höll var nämligen serieledande Hässleholm-1.

Eslöv förlorade i Bjuv, Höör blev utan poäng i Klippan och Ängelholm-1 var chanslöst i Hässleholm. Lägg därtill att tabelltrean Helsingborg-1 åkte dit på fredagen mot nästjumbon Ängelholm-3 i omgångens avslutande match. Helsingborg-1, som varit ett mycket positivt inslag den här säsongen, ledde halvvägs med 6-4 varefter Ängelholmslaget gör 8-2 på de två resterande serierna och vinner matchen med 12-8 (5592-5517). Lennart ”Gusten” Olsson i Helsingborg var matchens etta med 844 poäng medan Lars Pettersson (bilden) med 806, Göte Enocksson 748 och Anders Lund 747 poäng var de som främst såg till att det blev en hemmavinst som samtidigt innebar ett fortsatt hopp om att klara nytt kontrakt.

I tabelltoppen drog Hässleholm-1 i från till en trepoängsledning före Eslöv-1 och fyra före Helsingborg-1 då samtliga i trion spelat 17 matcher. Nu väntar uppehåll i seriespelet en dryg vecka, i omgång 19 bjuds det vad gäller toppstriden på två intressanta matcher när tredjeplacerade Helsingborg-1 tar emot ettan Hässleholm-1 och Åstorp 1 åker för match i Karlsro Bowling mot tabelltvåan Eslöv-1.