(12 februari) Hoppet lever för Svalöv-1 när det gäller att förnya kontraktet i division 1-serien. På onsdagen kom nämligen säsongens första seger via 12-7 (5320-5245) hemma mot Örkelljunga-1, detta efter ledning i stort hela vägen.

Svalöv-1 är dock kvar under nedflyttningsstrecket tillsammans med Ängelholm-3, men kanske tändes en gnista av hopp genom segern i den 17:e omgången, även om det skiljer fem poäng och en betydligt sämre kvot till Klippan-1 som är första lag över ”strecket”. I nästa omgång väntar bortamatch mot just Klippan-1, därefter spelar Svalöv-1 hemma mot Ängelholm-3. Men fyra poäng i de båda matcherna räcker inte, Svalövslaget måste dessutom ta poäng mot flera av topplagen matcherna därefter, bland annat mot Hässleholm, Åstorp och Eslöv.

Eslöv-1, tvåa i ”ettan” bakom Hässleholm-1, har inte vunnit i Bjuv sedan en novembermatch 2015 och gjorde det inte heller i onsdagsmötet. Bjuv imponerade senast via seger i Åstorp och nu var det högsta växel från början till ledning med 5-0 och hemmalaget kunde sedan hålla undan till vinst med 11-8 (5910-5777). Bjuv-1 gick med segern förbi Örkelljunga-1 till en niondeplats och med klar marginal till lagen efter. Henry Kärrström ledde Bjuv till segern med 822 poäng följd av Karl-Erik Nilsson 778 medan Eslöv, som nu noterade andra raka förlusten, hade sina bästa spelare i Göran Ekstrand 762 och Kurt Lindkvist 752 poäng.