(7 februari) Ängelholm-1 är fortsatt nummer 1 i stan när det gäller pensionärsbowling och Alliansens division 1-serie. I höstas blev det 14-6 i lokalderbyt mot Ängelholm-3, i returmötet på fredagen skrevs ”ettans” segersiffror till 15-5 (5795-5527). Men ”halvvägs” var det ganska så jämnt.

Ängelholm-1, som är inne i en mycket formstark period, har inte förlorat sedan mitten av november och då mot Eslöv-1 och har nu sex förlustfria matcher i rad, bland dem segern och 6092 poäng borta mot Klippan. Laget inledde med att göra 5-0 i första serien, Ängelholm-3 såg till att det blev lite nerv och spänning genom att vinna andra med 4-1 och reducerade till 4-6. Men i tredje rundan dominerar på nytt Ängelholm-1 som efter 5-0 har avgjort till ledning 11-4 inför sista där man avrundar med 4-1 till 15-5. Segern innebar att Ängelholm-1 klev upp en placering, passerade Åstorp-1 och är femma med bra kontakt med lagen framför. Ängelholm-3 är kvar på nedflyttningsplats tillsammans med Svalöv-1 och har fortsatt fem poäng upp till Klippan-1 som är första lag över ”strecket”.

Lokalderbyts suverän var Kalle Måbrink i Ängelholm-1 som efter en avslutning på 255 noterade 884 poäng och där Pelle Persson och Mats Olsson kompletterade med 751 respektive 718 poäng, allt medan hallchefen Peter Andersson, efter 877 och 973 i sina två första matcher, klev av efter tre serier (579) för att hasta vidare till Nässjö och spel i Seniortouren. Ängelholm-3 hade sina bästa spelare i Anders Lund 751,Roy Larsson 725 och Claes Törnkrantz 712 poäng.

I nästa vecka väntar en ny utmaning för Ängelholm-1, då handlar det om match mot serieledande Hässleholm-1 i Turbanhallen…