(31 januari) Kommer serieledande Hässleholm-1 att få revansch i bortamötet mot Tyringe-1? Vilket lag hakar på obesegrade Landskrona-1 i division 2-serien? Och kommer Alliansens enda ”noll-poängare” att ta säsongens första poäng när laget möter serieledaren?

Det är upplagt för många intressanta matcher i de sex divisionerna när seriespelet nu går in i februari månad, det handlar om kampen kring övre ”strecket” och en uppflyttningsplats och det handlar om att undvika dras in i bottenstriden kring det nedre ”strecket”.

Några direkta ”streckmatcher” är det inte i division-1 men väl en säkert underhållande sådan när Hässleholm-1 gör den korta turen till Tyringes 4-banorshall, med den fasta förutsättningen att försöka ta revansch för hemmaförlusten i höstas (9-10) och samtidigt behålla serieledningen. Intressant blir förstås derbyt i Ängelholm mellan ”ettorna” och ”treorna” samtidigt som kampen om en plats i ”Mästarmötet” går vidare…

Landskrona-1 tågar på mot en serieseger i ”tvåan” och därmed direkt comeback till hösten i högsta serien. Men blir det Bjäre-1 eller Höganäs-1 som tar andraplatsen och följer med? I nästa vecka möts tvåan Bjäre (22 poäng) och trean Höganäs-1 (20 poäng). Minns att höstmötet vann Höganäs med 16-4, nu går returmatchen i Båstad.

Ett toppmöte blir det också i division-3 där serieledande Klippan-2 åker till Olympiahallen för att möta tabelltvåan Helsingborg-2. Det skiljer sex poäng i dag, Klippan vann för övrigt hemma i höstas med knappa 11-9. Kring nedre strecket blir det också intressant att följa Ängelholm-4 hemma mot Åstorp-3.

Svalöv-3 leder division 4-serien före Örkelljunga-2 och Landskrona-3, de båda senare möts i Landskrona medan Svalövslaget har en till synes ganska lätt uppgift hemma mot Höganäs-4.

I ”femman” kämpar Bjäre-4 för att ta säsongens första poäng, 13 spelade matcher så här långt har gett 13 förluster. I nästa omgång tar man emot serieledande Klippan-5 i X-Bowl, kanske är det dags att spräcka ”nollan”? I serieledning är Klippan-5 poängen före Perstorp-3.

Helsingborg-4 toppar division 6-serien ganska så klart, har sex poäng ner till Klippan-6 och Perstorp-4 som i dagsläget är de två lag som gör upp om andraplatsen och därmed uppflyttning. I första omgången i februari möts de båda i Perstorp och där lär hemmalaget sikta på revansch efter förlust med 6-14 i höstmötet i Klippan.

Spelprogrammet finns för övrigt på Alliansen Ringens hemsida via länken: http://www.alliansringen.se/seriespel.htm